Drulleförsäkring

Sponsrade länkar

Drulleförsökringar ingår i de flesta hemförsäkringar. Du som däremot vill teckna en drulleförsäkring i samband med köp av mobiltelefoner – se til att den även täcker stöld.

Sponsrade länkar

Drulleförsäkringar är ett annat ord för allriskförsäkringar. Drulleförsäkringen är en sakförsäkring som omfattar plötsliga och oväntade skador på saker som lösöre, smycken och elektronikprodukter, däribland mobiltelefoner.

Drulleförsäkring för mobil – ingår vanligtvis i hemförsäkringen

Drulleförsäkringar för mobiler är särskilt vanliga. Du som tecknar en sådan försäkring bör se till att drulleförsäkringen täcker både kostnaden för ny mobiltelefon och samtalskostnader i de fall mobilen blir stulen. Elektronikkedjornas tilläggsförsäkringar täcker inte stöld över huvud taget – ett undantag är The Phonehouses tilläggsförsäkring för mobiltelefoner som täcker såväl stöld som samtalskostnader vid bedrägeri.

Drulleförsäkring i hemförsäkringen

Innan du köper en elektronikprodukt med extra tilläggsförsäkring bör du undersöka om du inte redan har en drulleförsäkring i din befintliga hemförsäkring. Den främsta nackdelen med drulleförsäkringar som ingår i hemförsäkringar brukar vara att självrisken är högre än värdet på den förstörda, eller förkomna, saken.

Sponsrade länkar