Försäkring lösöre

Sponsrade länkar

Genom att teckna en hemförsäkring försäkrar du ditt lösöre. I samband med att du tecknar hemförsäkringen ombeds du ange det försäkringsbelopp som ska gälla för din totala mängd lösöre.

Sponsrade länkar

Lösöre motsvarar lös egendom, t.ex. möbler. De flesta försäkringsbolag räknar vitvaror som fast installerad egendom, men en tvättmaskin kan mycket väl räknas som lösöre om en t.ex. inte ingår i en bostads standardutrustning.

Försäkra lösöre genom hemförsäkring

I samband med att du tecknar hemförsäkringar ska du även ange värdet på ditt lösöre. Det är viktigt att du läser igenom hur ditt försäkringsbolag definiererar lösöre. Ingår t.ex. fast monterade gardiner – lamellgardiner eller panelgarinder – i lösöret eller räknas de som fast egendom? Se alltid till att ha bildbevis på ditt lösöre i fall av plötslig brand eller skadegörelse.

Mängdrabatt på försäkring för lösöre

Du som har bilförsäkring och hemförsäkring tecknade hos samma bolag kan räkna med rabatt på hemförsäkringen – dvs. försäkringen för lösöret. Rabatterna kan variera – men räkna med att ca 20 procent mängdrabatt utgår.

Sponsrade länkar