Studentförsäkring

Sponsrade länkar

Försäkringsbolagen försöker locka till sig nya kunder genom att erbjuda särskilda studentförsäkringar. Teckna gärna en sådan – men se till att hemförsäkring ingår ifall du har eget boende.

Sponsrade länkar

Många försäkringsbolag erbjuder särskilda rabatter på hemförsäkringar, reseförsäkringar och olycksfallsförsäkringar för dig som är student – däremot finns inga studentrabatter på bilförsäkringar.

Se till att hemförsäkring ingår i din studentförsäkring

Du som är student har möjlighet att teckna billiga hemförsäkringar hos flera bolag, däribland LF och Folksam. Många bolag erbjuder även paketpriser med rese- och olycksfallsförsäkringar där hemförsäkring dock inte ingår. Då är det bättre för dig som är student att teckna en hemförsäkring istället. I hemförsäkringen ingår nämligen både reseföräkring och – i regel – allriskskydd (drulleförsäkring). Att teckna särskilt reseskydd behöer du inte göra i de fall du betalar din resa med ett kreditkort från Visa – då ingår en gratis reseförsäkring.

Studentförsäkring övergår till standardförsäkring

Tänk dock på att de flesta studentförsäkringar övergår till ordinarie försäkringar efter att du nått en viss ålder. Om du fortfarande studerar – meddela detta till ditt försäkringsbolag.

Sponsrade länkar