Reseförsäkringar

Sponsrade länkar

Den som har tecknat hemförsäkring förfogar vanligen också över en grundläggande variant av reseförsäkring för resor runt hela världen. Detta reseskydd gäller dock under en begränsad tid – vanligen i 45 dagar.

Sponsrade länkar

Den som har en hemförsäkring har i regel också ett grundläggande reseskydd som omfattar kostnader till följd av akut insjuknande, olycksfallsskada, stölder, skador som uppstår på incheckat bagage samt flygplansförseningar mm.

Utökat reseskydd – med eller utan hemförsäkring

Den som har behov av ett utökat reseskydd kan köpa en tilläggsförsäkring till hemförsäkringen – alternativt betala sin resa med ett kreditkort som erbjuder följande reseskydd, som vanligen inte ingår i hemförsäkringen:

En reseförsäkring gäller i normalfallet för resor i hela världen – det krävs således inte särskilda tilläggsförsäkringar för att skyddet ska gälla i länder som i försäkringssammanhang brukar klassas som riskfyllda. Däremot kan det vara klokt att se över skyddet en extra gång innan resa till vissa resmål; på somliga platser är det nämligen extra viktigt att ha ett försäkringsskydd som täcker stölder och försenade anslutningsbussar.

Sponsrade länkar