Trygg Hansa reseförsäkring

Sponsrade länkar

Trygg Hansa är ett försäkringsbolag som i första hand erbjuder egendomsförsäkringar, däribland hemförsäkringar och fordonsförsäkringar. Den som har en hemförsäkring från Trygg Hansa har per automatik en reseförsäkring.

Sponsrade länkar

Trygg Hansa erbjuder olika typer av hemförsäkringar skräddarsydda för den bostadstyp som du förfogar över. Oavsett vilken hemförsäkring du än tecknar ingår ett reseskydd på 45 dagar. Reseskyddet gäller världen över, men inkluderar inte avbeställningsskydd. Självrisken är densamma som för din hemförsäkring i övrigt. Den som är i behov av en mer heltäckande reseförsäkring bör teckna ResPlus – ett tilläggsskydd som bland annat inbegriper avbeställningsskydd.

Trygg Hansa och förlängt reseskydd

Den som ska resa bort i mer än 45 dagar är i behov av ett utökat reseskydd. Trygg Hansa kallar detta skydd för förlängt resskydd – en tilläggsförsäkring som enkelt kan tecknas online. Tänk dock på att utbudet av skräddarsydda reseförsäkringar är begränsat hos Trygg Hansa. Du som vill försäkra dyr golfutrustning eller annan specifik egendom bör teckna en särskild försäkring för detta ändamål. Du som reser med bil bör teckna ett s.k. grönt kort ifall du reser till länder utanför EU. Tänk i så fall på att beställa det gröna kortet kostnadsfritt från Trygg Hansa – i god tid innan avresa.

Försäkringsnummer via SMS

Den som skickar ett SMS med texten RESA till 71160 erhåller ett meddelande från Trygg Hansa med alla viktiga telefonnummer ifall olyckan skulle vara framme. Hit hör bland annat telefonnummer för skadeanmälan.

Sponsrade länkar