Försäkring EU-moped

Sponsrade länkar

Försäkringar för EU-mopder kan i värsta fall ha samma pris som bilförsäkringar. Många försäkringsbolag motiverar priserna med att stöldrisken är hög för just mopeder.

Sponsrade länkar

Trafikförsäkring är obligatorisk för alla mopeder, däribland EU-mopeder. En mopedförsäkring bestående av enbart trafikförsäkring kan dock vara mycket dyr; räkna med ett par hundralappar i månaden. Prisnivån på mopedförsäkringar för EU-mopeder är således fullt jämförbar med försäkringen på begagnade bilar.

Tilläggsförsäkringar till EU-moped – mycket kostsamma

Din bostadsort spelar roll för försäkringsbolagens bedömning av premien för mopedförsäkringar av typen delkasko och helförsäkring. Du som kompletterar din trafikförsäkring med helförsäkring (skadeförsäkring, vagnskada, olyckor och stöld) kan räkna med en månadskostnad på 500 kr – fullt jämförbart med försäkringspremien för nyare bilar. Många försäkringsbolag tar dessutom ut en svindyr självrisk för EU-mopeder – i värsta fall halva inköpspriset på en ny moped. Detta med anledning av att stöldrisken anses hög på EU-mopeder. Det billigaste och säkraste sätet att köra EU-moped är att köpa en ny, billig moped för 6000 kr och enbart teckna en trafikförsäkring.

Sponsrade länkar