Bilförsäkring Ford

Sponsrade länkar

Många försäkringsbolag erbjuder särskilda märkesförsäkringar för Ford. Den officiella bilförsäkringen för Ford erbjuds emellertid av Ford själv. Den som har möjlighet att teckna en märkesförsäkring bör om möjligt göra det.

Sponsrade länkar

Den som köper en fabriksny Ford – och gärna vill teckna en officiell Fordförsäkring – bör om möjligt göra det på den officiella märkeshemsidan (fordforsakring.se). Genom att teckna en särskild bilförsäkring för Ford är man garanterad att en auktoriserad Fordverkstad genomför skadebesiktningen, bedömer reparationsbehovet och genomför reparationen. I de fall bilen totalskadas får den som har en nyare Ford en fabriksny bil som ersättning – istället för reparation. På denna punkt hade inte andra försäkringsbolag varit lika generösa. Vidare har Fordförsäkringen ingen maximal ersättningsgräns för nya däck; ett faktum som ger dig som Fordägare möjlighet att montera dyra fälgar – och få ersättning för dessa vid eventuell stöld.

Bilförsäkringar till Ford – övriga försäkringsbolag

Förutom den officiella Fordförsäkringen erbjuder följande försäkringsbolag märkesförsäkringar för Ford:

Hos ovanstående bolag får du själv välja Fordverkstad; något du förvisso också får hos många andra bolag. Skillnaden är dock att en majoritet av försäkringsbolagen emotsätter sig reparationer hos märkesverkstäder i de fall man har försäkrat en äldre bil. Istället brukar de erbjuda kontant ersättning motsvarande bilens värde, eftersom reparationen hos en auktoriserad Fordverkstad skulle kosta för mycket. Den som tecknar en Fordförsäkring kan däremot räkna med en större flexibilitet från försäkringsbolagens sida – särskilt i de fall man som försäkringstagare gör anspråk på att reparera en gammal bil.

Sponsrade länkar