Bilförsäkring Opel

Sponsrade länkar

Den som äger en fabriksny Opel kan enkelt teckna en märkesspecifik bilförsäkring för Opel. För den som köper en begagnad Opel står flera försäkringsbolag till buds med märkesförsäkringar.

Sponsrade länkar

Opel har under många år varit en kär folkbil; ett faktum som satt sina spår inte minst i försäkringsbolagens prioritering av märkesförsäkringar. Den som vill teckna en märkesspecifik bilförsäkring till en Opel kan bland annat vända sig till Folksam och Moderna försäkringar. På så sätt kan man få originaldelar både till vanliga och ovanliga bilmodeller från Opel – även till Opels äldre veteranbilar som är vanliga i Sverige.

Officiell märkesförsäkring från Opel

Opels officiella märkesförsäkring tecknas allra helst hos Opel i samband med nybilsköpet. Den som tecknar en märkesspecifik försäkring har förmåner såsom reducerade självrisker vid vissa typer av olyckor, garanti att bilen repareras med reservdelar i original, snabb reparation, hyrbilsgaranti mm. Opel brukar ofta göra en kostnadsfri felsökning i samband med alla reparationer – detta för att upptäcka befintliga och kommande småfel på bilen.

Särskild importförsäkring till Opel

Importerade bilar kan sällan omfattas av märkesspecifika försäkringar. Detta med anledning av att märkesförsäkringarna generösa maskinskadeförsäkringar inte kan gälla för importerade fordon – detta med anledning av bilarnas osäkra bakgrund. Opel erbjuder emellertid en tillfällig, märkesspecifik importförsäkring som kan övergå till en riktig märkesförsäkring förutsatt att man meddelat Opel korrekta fordonsuppgifter, däribland chassinummer, årsmodell och fordonets utländska registreringsnummer.

Sponsrade länkar