Bilförsäkring Hyundai

Sponsrade länkar

Hyundai har på kort tid övergått från att vara ett lågprismärke till att tillverka en av Sveriges mest sålda bilar – Hyundai Ceed. Däremot finns det ont om märkesförsäkringar i Sverige – trots att antalet verkstäder är stort.

Sponsrade länkar

Hyundai erbjuder i skrivande stund ingen egen märkesförsäkring. Det närmaste man kan komma en bilmärkesförsäkring är hos Folksam, som har etablerat ett samarbete med Hyundai. Den som tecknar en försäkring hos Folksam får bland annat en garanti på att bilen repareras med reservdelar i original. Dessa är alltid bättre än falska, serietillverkade reservdelar.

Generösa villkor för Hyundai bilförsäkring

Det samarbete som tecknats mellan försäkringsgivaren Folksam och bilföretaget Hyundai har mynnat ut i en mycket gynnsam bilmärkesförsäkring – trots avsaknad av konkurrerande försäkringar på den svenska marknaden. Bland annat slopas självrisken helt vid djurkollision. Dessutom erbjuds en maskinförsäkring utan åldersavdrag och en skadejour som är öppen dygnet runt.

Hyundai – jämförelsevis generös försäkring

Villkoren för den enda bilförsäkring, som är skräddarsydd för Hyundai på den svenska marknaden, är generös jämfört med andra bilmärkesförsäkringar. Få andra biltillverkare erbjuder märkesförsäkringar med maskinskydd utan åldersavdrag; ett faktum som vittnar om att både Hyundai och Folksam har tilltro till varumärket Hyundai. Detta verkar för övrigt också gälla stora delar av det svenska folket. Det vore orimligt att skylla Hyundais framgångssaga i Sverige på att lågkonjunkturen mellan 2008 och 2010 tvingade folket att köpa lågprisbilar.

Sponsrade länkar