Länsförsäkringar bilförsäkring

Sponsrade länkar

Länsförsäkringar tillhandahåller bilförsäkringar enligt den traditionella uppdelningen i trafik-, halv- och helförsäkring. Försäkringsbolaget erbjuder en generös halvförsäkring med allriskskydd.

Sponsrade länkar

Länsförsäkringar erbjuder generösa rabatter på sina bilförsäkringar för den som har tecknat en hemförsäkring hos bolaget sedan tidigare. Priset på försäkringspremien blir lätt lägre än hos något av de konkurrerande bolagen Folksam och Trygg Hansa. Detta med anledning av att Länsförsäkringar är måna om att belöna kunder med många skadefria år i trafiken. Som kund hos Länsförsäkringar bör du tänka på att försäkringsavtalet förnyas automatiskt ifall du inte självmant säger upp samarbetet med försäkringsbolaget.

Lokala tilläggsförsäkringar till bilförsäkringen

Som kund hos Länsförsäkringar är det möjligt att köpa olika typer av tilläggsförsäkringar till din bilförsäkring. Det så kallade MER-tillägget omfattar t.ex. hyrbilsersättning i händelse av att din bil skulle behöva lämnas in på verkstad under en längre tid. Övriga tilläggsförsäkringar varierar mellan olika försäkringskontor – kontakta din lokalavdelning för att få insyn i vilka tilläggsskydd som gäller i just ditt närområde.

Prisvärd allriskförsäkring

Länsförsäkringar är ett av få bolag som bjuder på allriskskyddet till den som har tecknat en halv- eller helförsäkring. Allriskskyddet omfattar olyckor och oförutsedda skador som du själv förorsakat – t.ex. om du skulle spilla kaffe på inredningen eller tanka fel bilbränsle. Länsförsäkringar är särskilt utbrett i landets södra del; i norra Sverige dominerar istället Folksam och Trygg Hansa.

Sponsrade länkar