Bilförsäkring Seat

Sponsrade länkar

Seat har status som ett uddamärke i Sverige – trots att bilarna från Seat numera säljer bra. En märkesspecifik bilförsäkring för Seat kan emellertid vara på sin plats.

Sponsrade länkar

Den som så önskar kan – i samband med köp av ny bil – teckna en officiell svensk märkesförsäkring hos valfri Seatförsäljare. Det finns även andra bolag som tillhandahåller bilförsäkringar speciellt utformade för Seat. Hit hör i skrivande stund endast Moderna försäkringar.

Bilförsäkring för Seat – särskilt viktig

Genom att teckna en märkesspecifik bilförsäkring för Seat är du garanterad att din bil repareras hos en auktoristerad Seatverkstad. Det kan tyckas självklart att försäkringsbolagen ska välja auktoriserade märkesverkstäder i samband med reparationer, men många kundvittnen hävdar att försäkringsbolagen ser mellan fingrarna vad gäller denna princip – i synnerhet när det gäller Seat. Försäkringsbolagen menar nämligen att Seat och Volkswagen är samma biltyp, varför de hänvisar kunderna till Volkswagen på de orter som saknar auktoriserade verkstäder för Seat. Detta kan innebära följande:

Tänk således på att en märkesspecifik försäkring kan löna sig att teckna för bilar från Seat; i synnerhet eftersom antalet Seatverkstäder är begränsat jämfört med motsvarande antal Volkswagenverkstäder.

Sponsrade länkar