Bilförsäkring Volvo

Sponsrade länkar

Den som vill teckna bilförsäkring för en Volvo bör alltid fundera på syftet med bilförsäkringen. Är det viktigast att försäkringspremien är låg – eller att skadehantering och reparation sker på ett fackmannamässigt sätt?

Sponsrade länkar

Den som köpt en nyare modell av Volvo bör teckna en märkesförsäkring för att försäkra sig om att alla reparationer utförs med originaldelar. I detta sammanhang är det viktigt att tänka på att inte alla försäkringsbolag tillhandahåller märkesförsäkringar för Volvo, vilket implicerar att reparationer mycket väl kan ske med billiga reservdelskopior. I skrivande stund tillhandahåller följande försäkringsbolag skräddarsydda Volvoförsäkringar:

Uteslut vissa bilförsäkringar om du kör Volvo

Som försäkringstagare bör du utesluta en del försäkringsbolag som erbjuder dyra försäkringspremier, men inte garanterar ett fullgott skydd. Auro Försäkring och If är exempel på bolag som erbjuder en väsentligt kortare maskinskadeförsäkring än vad som är gängse inom branschen. Volvia är det givna alternativet för den som efterlyser bästa tänkbara försäkringsskydd för såväl vanliga som ovanliga Volvobilar. Tänk dock på att Volvia enbart försäkrar nya bilar som köpts av auktoriserad märkesförsäljare i Sverige. För den som äger en begagnad, importerad Volvo är Moderna försäkringar ett fullgott alternativ. Ifall du själv är beredd att välja verkstad – och vid behov kämpa för att få originaldelar – kan du vid eventuell skada vända dig till valfritt försäkringsbolag.

Sponsrade länkar