Märkesförsäkring

Sponsrade länkar

En märkesförsäkring är en bilförsäkring som är skräddarsydd för specifika bilmärken. Vissa företag erbjuder märkesförsäkringar för utvalda märken, medan somliga inte erbjuder några märkesförsäkringar över huvud taget.

Sponsrade länkar

En märkesförsäkring är en specialanpassad försäkring för ett utvalt bilmärke, som ofta är billigare än motsvarande märkeslösa försäkring. Försäkringsbolagen erbjuder sällan märkesförsäkringar till fler än en handfull olika märken – såvida de inte är specialiserade på just fordonsförsäkringar. En märkesförsäkring innebär att försäkringsbolaget alltid bemödar sig om att reparera bilen så nära originalskick som möjligt. Detta innebär att inga andra reservdelar än originaldelar får användas – samt att verkstaden måste vara en regelrätt märkesverkstad.

If – specialist inom märkesförsäkringar

I skrivande stund är If det enda stora försäkringsbolag som erbjuder uppemot 20 märkesförsäkringar för personbilar. Bland övriga försäkringsbolag erbjuds i genomsnitt högst en handfull bilmärkesförsäkringar. Detta gäller i första hand försäkringsbolag med särskild inriktning mot boendeförsäkringar och livförsäkringar.

Entusiastförsäkring för äldre bilar

Den som äger en äldre bil, som körs lite och i övrigt är i originalskick, kan enkelt teckna en entusiastförsäkring. En sådan försäkring har vissa krav på förvaring och körsträcka, men fungerar i stort som en bilmärkesförsäkring i det att man från försäkringsbolagets håll är måna om att endast köpa originaldelar. Däremot är entusiastförsäkringarna inte rabatterade för somliga bilmärken; istället beräknas premien utifrån en gemensam grund oavsett märke och modell. Tänk dock på att en entusiastförsäkring endast kan tecknas för veteranbilar och ovanliga fordon som kan vara föremål för hobbyverksamhet.

Sponsrade länkar