Bilförsäkring Skoda

Sponsrade länkar

Skoda är numera ett renommerat bilmärke även i Sverige. Den som köper en Skoda kan således teckna en särskild märkesförsäkring som garanterar reparation med originaldelar – även hos äldre modeller tillverkade i Tjeckien.

Sponsrade länkar

Att kalla Skoda för ett lyxmärke är förmodligen att ta i. Men om märkets status fortsätter att höjas i nuvarande tempo är Skoda – inom några år – fullt jämförbar med den bejublade tyska märkestrion; Audi, Mercedes och BMW. Skoda tillverkar de facto bilar av sådan kvalitet numera att det lönar sig att reparera bilarna med originaldelar; något som inte var fallet under den tjeckiska tiden då alla efterlyste reservdelar från väst.

Officiell försäkring från Skoda

Den officiella märkesförsäkringen för bilar från Skoda kan tecknas hos valfri märkesförsäljare. Den som tecknar sin försäkring över nätet får en viss rabatt, varför det kan löna sig att teckna försäkringen direkt på hemsidan. Fördelar med försäkringen är bland annat obefintlig självrisk vid djurkollision. Notera att betalning helårsvis medför en billigare premie.

Bilförsäkring för äldre bilar från Skoda

Det är i många fall lönsamt att teckna en märkesförsäkring även för äldre bilmodeller från Skoda. Den främsta anledningen till detta är möjligheten att reservdelar till äldre modeller från Skoda – som numera har kultstatus – kan vara både dyra och svåra att få tag i. Märkesförsäkringen garanterar dessa reservdelar inom ramen för självrisken. Man bör nämligen tänka på att de bilmodeller som tillverkades i Tjeckien håller på att få ett ökat andrahandsvärde i takt med att bilarna får veteran- och kultstatus. För att bevara andrahandsvärdet är reparation med originaldelar ett krav.

Sponsrade länkar