Räkna ut bilförsäkring

Sponsrade länkar

Du som står i begrepp att försäkra din bil bör göra en noggrann efterforskning på nätet – och via telefon. Förlita dig inte till olika nätbaserade prisjämförelser och deras prisuppgifter.

Sponsrade länkar

Den som ska räkna ut sin bilförsäkring bör begära in individuella offerter från olika försäkringsbolag. Detta kan göras såväl online som via telefon, men till saken hör dock att de bästa försäkringspremierna tecknas över telefon. Telefonen ger ett oslagbart förhandlingsutrymme framför nätet – i samband med telefonsamtalet kan du dessutom fråga om en paketförsäkring för såväl boende som bil. Flytta sedan över rubb och stubb till det bolag som erbjuder lägst totalpris.

Undvik räkna ut bilförsäkring online

De prisjämförande sidorna, som marknaden numera kryllar av, ger bara en ytterst preliminär vink av hur hög din slutgiltiga premie kommer att bli. De prisjämförande sidornas prisanvisningar tar nämligen varken hänsyn till din bonuskategori eller den mängdrabatt olika bolag erbjuder för att försäkra både bil och boende. Genom individuella samtal får du emellertid reda på såväl din exakta bonusklass och den premie som gäller utifrån de villkor som du anger.

Samma fordon – olika premier

Försäkringsbolagen har alltid ett grundpris för olika fordon, som inte tar hänsyn till försäkringstagarens eventuella bonusar. Grundpriset för att försäkra en och samma bil beräknas vanligen utifrån statistik från Bilprovaningen, bilens nybilspris och en schabloniserad värdeminskning. Trots en till synes liknande beräkningsgrund är grundpriset olika beroende på bolag – ett faktum som härleder slutsatsen att försäkringsbolagen favoriserar olika bilmärken.

Sponsrade länkar