Bilförsäkring Volkswagen

Sponsrade länkar

Volkswagen är i skrivande stund en av de billigaste bilarna att försäkra – inte minst tack vare goda referenser från Bilprovningen. Den officiella märkesförsäkringen för Volkswagen tillhandahålls av märkeskedjan själv.

Sponsrade länkar

Den officiella märkesförsäkringen för alla modeller av Volkswagen tecknas hos ingen mindre än Volkswagen själv. I övriga europeiska länder har Volkswagen i många fall ett nära samarbete med tyska Allianz, som i princip erbjuder samma försäkringsskydd som en bilmärkesförsäkring. I Sverige lönar det sig emellertid att teckna sitt försäkringsskydd direkt hos märkesförsäljaren i samband med bilköpet.

Fördelar med Volkswagen märkesförsäkring

Fördelar med en märkesförsäkring är alltid att bilen repareras och iordningställs hos en auktoriserad märkesverkstad – detta oavsett bilens ålder. Den som försäkrat sin Volkswagen hos ett annat bolag kan mycket väl råka ut för att bolaget vägrar att reparera bilen med originaldelar ifall bilen nått en viss ålder. Det kan också hända att försäkringsbolaget erbjuder sig att utbetala en struntsumma istället för att genomföra en reparation. Den som har tecknat en Volkswagenförsäkring har större möjlighet att välja mellan ersättning och reparation.

Ständigt bemannad skadejour

Volkswagen har en ständigt bemannad skadejour som tar emot skadeanmälningar både från Sverige och från utlandet. Även kundtjänst har generösa öppettider, ifall du skulle vara intresserad av att teckna en Volkswagenförsäkring eller bara efterfrågar ett prisförslag. Tänk på att försäkringspremierna för importbilar kan vara något högre än för svensksålda modeller.

Sponsrade länkar